GoPro Baby Bottle Mount

GoPro Baby Bottle Mount

Iedereen weet inmiddels wel dat een GoPro bij extreme sporten enzo wordt gebruikt. Maar als je er toch een hebt is het ook leuk om alle daagse dingen, zoals bijvoorbeeld de kleine eten geven, te filmen. Leuker wordt het vanuit aparte hoeken.

In deze blog laat ik wat dingen zien hoe ik m'n kleine jongen eten geef vanuit verschillende hoeken en met een DIY GoPro Bottle Mount.

Veel ouders kopen een video camera als er een kleine op komst is. Ik spreek uit ervaring, ik heb jaren op de foto/video afdeling van een grote electronica keten gewerkt en de meeste video camera's werden aan koppels met een baby op komst verkocht. Maar je het toch een mobiel, daar filmen de meeste nu mee. Toch kan een GoPro wat extra's brengen wat een mobiel of klassieke video camera niet kan brengen. Neem het onderstaande filmpje bijvoorbeeld. Je kleine wonder zit lekker op de schommel en dat ga je filmen. Met een traditionele video camera of mobiele telefoon zie je de kleine dan lekker heen en weer gaan maar het is geen spannend filmpje en de kleine is maar een heel klein onderdeel van de film. Natuurlijk kun je met een videocamera inzoomen maar dat is ook nog redelijk statisch.

Door een GoPro camera met een extention op een baby helm te monteren krijg je een up close and personal zicht op je kleine met alle kwijl die er bij komt kijken. Veel interesanter om naar te kijken dan met een traditioneel filmpje.

Ook als de kleine begint te lopen, ik kan niet wachten, kun je een loopwagen uitrusten met GoPro camera(s) voor een aparte hoek. Neem het filmpje hieronder, op de loopwagen en ook op een baby helm met wat slow-motion en het zorgt voor veel leuker beeld dan de traditionele uren lange filmpjes waar eigenlijk niks gebeurt.

Donderdag papadag en dan wordt er eigenlijk de hele dag wel wat gefilmd. Met de Jaws: Flex Clamp zet ik de GoPro op z'n ledikant, USB kabel aan een powerpack of in het stopcontact, vers geformateerd 64GB microSDXC kaartje erin en filmen maar. Met de Wi-Fi aan heb je meteen een "babyfoon". Op de box gebruik ik meestal The Jam en een extention, ik zet deze vast op het hoofdeind en stel de camera in op up-side-down. Aan het eind van de dag even snel door MAGIX Fastcut heen en klaar.

Gisteren had ik het idee om een flesje te geven en te filmen dus, GoPro in The Frame en op de QuickClip geplaatst en met de polsstrap van me Wi-Fi Remote op de fles vast gezet. Het leek me ook leuk om door de fles heen te filmen. Hiervoor heb ik een Philips Avent 124ml NaturalPhilips Avent 124ml Natural flesje gepakt en daar met een priem een gat in de bodem gemaakt ter grote van de lens van de GoPro zodat ik die er in kon schuiven. Zie de afbeeldingen onderaan voor de detail foto's.
Toen het flesje bijna leeg was de inhoud van de grote fles door het gat in de kleine fles gegoten en de GoPro er op geschoven en gefilmd. Dit geeft een leuk effect zoals je hieronder kan zien.

Als je de GoPro top op de QuickClip hebt zitten kun je er ook een lepeltje tussen schuiven en filmen dat je je kleine voert. Hieronder een clipje van het eerste hapje van me kleine jongen.

Ik hoop dat je wat ideeën hebt gekregen om je opgroeiende kids met een GoPro vast te leggen. Mocht je er wat aan gehad heben, vergeet dan niet dit artikel 5 sterren te geven.
Ik zal te zijne tijd weer een post doen met nieuwe ideeën.

Image Gallery

MediaFastCut: Straight to the action

GoPro Tips

Zorg de dag van te voren je accu's vol zijn en je microSD kaarten leeg.